Вие сте тук: За мен

Росица 'roz' ЗахариеваЗдравейте!

Казвам се Росица и съм илюстратор. В някои кръгове съм позната и като Roz – и именно с това име и ред негови производни можете да ме срещнете на различни места онлайн.

Навярно няма да учудя никого, ако кажа, че рисувам от дете. Е, за да стигна днес до тук, извървях доста криволичещ път, като по-голямата част от него изобщо не беше свързана с рисуване. Ето ме обаче днес – твърдо убедена, че именно рисуването е това, на което искам да посветя цялото си време и енергия.

Така и не успях да преценя кое обичам повече – векторната или растерната графика, затова рисувам по малко и от двете. Най-много обичам да рисувам хора и човекоподобни същества, а стане ли дума за нещо фентъзи, магическо или фолклорно, направо нямам спирачки :) Освен това обожавам игрите и някой ден със сигурност ще направя игра – ако не собствена, то поне в рамките на екип по чужд проект.

Напоследък творя основно с Krita. Имам богат опит с Adobe Photoshop и Adobe Illustrator.

На 01.04.2018 бях лектор на Код: Motion в Стара Загора и темата на презентацията ми беше „Илюстрацията от началото до края“. Представих целия процес по създаване на илюстрацията Баба Марта.

Ако имате въпроси, запитвания или просто искате да ми кажете „Здравей“, свържете се с мен от тук.